úterý 12. prosince 2006

Kostarika - den paty

Muj denicku - je 12.12.2006 12:33 - a sedim v internetove kavarne kousek od plazi Ticheho oceanu v oblasti Dominical.

Venku prazi slunicko a tak jedine co se ted necha delat je odpocivat a nebo se ponorit do vln oceanu. Ja jsem zasel do internetove kavarny a poslal jsem spot za vcerejsi den a ted napisu prvni pulku za dnesek.

Rano jsem jiz nemohl dospat. Vstaval jsem v pet hodin - to tu je jeste tma a vyrazil jsem k oceanu a coural se po plazi k mistu, ktere jsem si pamatoval ze vcera ze by mohlo byt pekne na foceni. Venku bylo nadherne, od oceanu val svezi vitr a na plaz se hrnula jedna velka vlna za druhou. Postupne se zacalo rozednivat. Po plazi mimo vodu se jiz prohanela spousta krabu a plaz byla od oceanu krasne uhlazena, plna kaminku a ruznych tvaru co za sebou nechala ustupujici voda.

Dostal jsem se na to vybrane misto prave vcas a jeste chytil to chvilkove teple svetlo ... pak jsem se jen dival, jak se vlny lamou o skaliska ...

Pak jsem o kousek dal uvidel volavku a ibise. Neodolal jsem a rekl jsem si, ze budu klukum trosku fusovat do remesla. Nasadil jsem Canon 70-200/2.8 L, konvertor, blesk a pomalu jsem se zacal priblizovat. Volavka si ze me ocividne nic nedelal a tak jsem nemel vubec problem se priblizit az na takovou vzdalenost, ze jsem musel skoro sundavat konvertor. Ocividne poznala, ze ja ji jeji jidelnicek ohrozovat nebudu a tak se ke me priblizila skoro az na 3 metry... moc pekny zazitek ... za chvilku priletela jeji seda kamaradka a tak zacal spravny boj o potravu.

Pridal se i Tomas a tak jsme je chvilku fotili spolecne. Pak jsme usoudili, ze uz je docela vedro a hlavne skoro 8 hodin a je cas vyrazit na neco k snedku. Cestou potkavame Bohdana, ktery foti velke mravence jak vlecou zelene listky. Chvilku klabosime a pak s Tomasem definitivne mirime doplnit fotobatohy a pak rovnou na snidani. Dal jsem si omeletku se syrem a sunkou a osmazene toustiky k tomu caj a kolu (pivo vydavaji az od 11 - ach jo ).

Po snidani se jeste couram po plazi a zkousim fotit kaminky na plazi a pak jdu zkusit ty mravence taky, ale zacina byt velke vedro a tak se zase zanorim do vln oceanu a mirim smer nas domecek abych si tam ulozil veci, pripravil fotky a vyrazil to poslat do sveta.

Budu pomalu koncit. Ted je idealni cas si dat pivko a fotit pujdu az tak okolo treti ci ctvrte hodiny. To se zamerim na kraby, tech je tu spousta, tak uvidim jak to pujde. Se zapadem zkusim nejakou tu krajinku.

Ahoj vsem.

6 komentářů:

Ivan řekl(a)...

Zdar Petre, tak vidim, ze expedice uspesne frci, musi tam byt skvele, hlavne me dostal popis Ticheho oceanu, mam more strasne rad. Idealni, kdyby tam byl jeste nejaky vrak:-).Drzim palce, at vydrzi technika i vase telicka:-).Ivan.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Petre, koukám na tvoje fotografie a tiše zavidim :-)).
At se vám v další dny dari alespon tak jak doposud. Hodne stesti cele expedici. zdravi Pepa

Petr Pazour řekl(a)...

Ahoj Ivane a Pepo, diky za komentare. Uz se tesim na lednovou Vartu.

Ivan řekl(a)...

Ahojky Petře, taky se těším až konečně uvidím fotky z deníčku. V neděli je teprve zkouknu, neb nám v práci blokují načítání obrázků:-(. Zatím čtu deník jako dobrodružný román na pokračování a je to skvělé!
Pozdrav i ostatním z expedice, Ivan.

Anonymní řekl(a)...

Krasne fotky a popis zazitku!!! Mam radost, kdyz vidim zajimave blogy. Zdravi Ivona

Petr Pazour řekl(a)...

Ahoj Ivono, díky za návštěvu a těším se na další! Petr