pondělí 26. března 2007

S šestistovkou v zoo

S objektivem Canon EF 600 / 4 L IS je to jako s nějakým drahým autem. Každý o něm horlivě diskutuje, ale málokdo se v něm svezl - v případě objektivu ho měl v ruce, v lepším případě na foťáku :-)

Když jsem vyrážel s Ondrou Prosickým a Tomášem Hrubým (pod kontrolou jeho syna :) do ZOO Liberec, ještě jsem netušil, že budu mít možnost se na jedno takové objektivové Ferrari podívat. Cílem cesty bylo navštívit Vladimíra Jurka (veterináře liberecké ZOO) z naší expedice Kostarika 2006 a omrknout fotky a něco případně nafotit v ZOO. Cestou jsem se dozvěděl, že se k nám přidá ještě Michal Jirouš, který je majitelem tohoto objektivového Ferrari :-)

Objektiv opravdu nezklamal a obalený maskovacím potahem vypadá jako opravdový kanón :-) Chvilku nám trvalo než jsme našli příhodné místo na testování. Nakonec jsme zakotvili v pavilonu tropů, což bylo jedno z mála míst, kde ten den moc nelilo :-)

Pohled přes objektiv je opravdu impozantní a i ostřílené borce tento kanón dostal :-)


Ondra s úsměvem sleduje výkon Canonu EF 600/4 L IS s Canon TC 2x na EOSu 1D Mark II. Tomáš v pozadí uvažuje co že to doma asi prodá :-)



Žádné komentáře: