čtvrtek 3. ledna 2008

National Geographic - Wildlife: The Best Photographs

Koncem roku jsem náhodou v Tescu narazil na poslední číslo editorských výběrů fotografií z archivů National Geographic.

Výběr s pořadovým číslem 13 nese název National Geographic - Wildlife: The Best Photographs a obsahuje přes 100 stran těch nejlepších fotografií zvířat uveřejněných v poslední době v magazínu National Geographic.

Fotky jsou rozděleny do tří částí: Nebe, Země a Moře. V každé části je i jedna stránka s detailem vybraného autora. Frans Lanting reprezentuje Nebe, Beverly Joubert zastupuje část Země a Paul Nicklen Moře. O tvorbě Paula Nicklena jsem psal asi před půl rokem v tomto spotu Paul Nicklen.

Hodně fotografií uveřejněných v tomto výběru již znám i z českého vydání National Geographic. Výběr je velmi aktuální, ale obsahuje i starší stálice z archivu NG a některé fotografie jsou uveřejněné ve výběrech poprvé.

Výběr National Geographic - Wildlife: The Best Photographs má i své webové stránky na adrese: http://ngm.nationalgeographic.com/ngm/wildlife/best-wildlife.html, kde si například můžete vybrané fotografie stáhnout na plochu monitoru nebo se podívat na rozšířená fotografická portfolia vybraných autorů.

National Geographic - Wildlife: The Best Photographs zaujal místo v řadě nej publikací o přírodě v mé knihovničce :-) Určitě jej doporučuji všem příznivcům prvotřídní fotografie zvířat v divoké přírodě.

Žádné komentáře: