úterý 16. března 2010

Černá slunečnice vydala ročenku a slavnostně ji pokřtila

Letos na podzim to bude 10 let, kdy se na workshopech časopisu PhotoLife poprvé potkala parta lidí, kterou spojuje nejen láska k fotografii, ale i fotoklub s jedinečným názvem Černá slunečnice.

Mám to štěstí, že jsem mohl do této party před pár lety naskočit a stát se její nedílnou součástí. Mám rád tu různorodost témat i přístupu k fotografii, kterou v Černé slunečnici stále potkávám. Né vždy je to lehké, ale stále mne to posouvá.

K letošnímu desátému výročí jsme si včera nadělili první společný dárek. V naší klubové restauraci Varta jsme slavnostně pokřtili první výroční klubovou ročenku. Vyšla v nákladu 50 kusů a na 60 stranách shrnuje vše důležité, co se kolem Černé slunečnice událo v loňském roce.


Rozhodli jsme se ročenku zpřístupnit všem našim příznivcům v elektronické podobě. Je k dispozici ve formátu PDF na stránkách Černé slunečnice. Ročenka má cca 5 MB. Odkaz je na konci článku.
 
Že i k tomuto slavnostnímu okamžiku se dá přistoupit kreativně, ukazuje následující snímek, který zachycuje většinu členů fotoklubu při slavnostním pokřtění ročenky. Ilonka, autorka kresby naší slunečnice, se sice chvilku vzpouzela, ale nakonec byla ráda, jak pěkně a pohodlně mohla přispět k úspěšnému přivítání ročenky.


Na snímku jsou: stojící zleva Aleš, Martin, Petr, Ivan, Miloš, Jaromír, Ivanka, klečící Michal a ležící Ilonka.

Z ročenky máme velkou radost a doufáme, že se bude líbit i našim příznivců. Na ročence s pořadovým číslem dvě, která shrne rok letošní, již pilně pracujeme.

Ročenku 2009 Černé slunečnice si můžete stáhnout zde.

2 komentáře:

Michal Vitásek řekl(a)...

Pěkná ročenka Petře, gratuluji vám :-)

Ivan řekl(a)...

Petře, pěkný článeček, Ilonka se vzpouzela jen naoko, je to vidět jak je spokojená pod naší taktovkou:-).