středa 30. ledna 2013

Hurá do světa, aneb Cesta snů začíná

Nezapomenutelný Willy Fog se vsadil s bankéřem Sullivanem, že za 80 dnů procestuje svět. Musel překonat mnoho nástrah padoucha Chidlinga i pomateného inspektora Dixe, ale nakonec to dokázal.

Na začátku naší cesty nebyla sázka, ale velké překvapení. To když jsme s Bláňou dostali od kolegů Petra a Martina z našich společností NEWTON Media a NEWTON Technologies na výběr destinace, kam nás chtějí poslat na svatební cestu. Říkali jsme jim, že se zbláznili, ale oni si tvrdě stáli za svým…

Když jsme vybírali na svatbě kačky do kasičky s nápisem “Cesta snů”, snilo se nám o Toskánsku. Najednou jsme otáčeli globusem tam a zpět a začínali jsme tušit, že nás čeká opravdová “Cesta snů”.

U sklenky vína a s globusem v ruce se cesta kolem světa plánuje náramně. Postupně vyřazujeme možné destinace až nám tam zůstává jako hlavní středobod celé trasy Nový Zéland. Byl to dlouholetý sen můj i Bláni. Správná cesta má být i o překvapeních a tak s drobnými preferencemi necháváme zbývající zastávky na fantazii Martina a Petra.

A jak to dopadlo? Máme naplánováno 12 letů od velkých letadel až po drobná letadélka Káně, čas bude putovat s námi i proti nám, uvidíme velká města i ztracené laguny atolů uprostřed Tichého oceánu, zkusíme zdolat sopky na Novém Zélandu i ochutnat neodolatelnou hongkongskou kuchyni. Jestli to všechno klapne, tak budeme z naší cesty psát podobný deníček, který jsem před lety psal při své první cestě do Kostariky a budeme tak postupně odhalovat všechna místa na naší cestě kolem světa.

Cestování je o poznávání nových kultur i lidí. Už při samotné přípravě cesty jsme potkali několik úžasných lidi, kterym patří velký dík za pomoc při plánování a zajišťování vsech detailů. Určitě je postupně v našem deníčku představíme. Stejně tak si na každé zastávce vzpomeneme na všechny účastníky našeho úžasného svatebního víkendu, od kterých máme korunky na cestování. No a původci naší cesty - Martin s Petrem si budou užívat klidu a pohody v práci :-)

Za pár hodin nás křídla Air New Zealand poprvé vezmou do vzduchu a začneme společně opisovat první kilometry na naší “Cestě snů”. Doufám, že nás na naší cestě žádný padouch nečeká a pomatený inspektoři zůstanou doma :-)


Deníček:



5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Teta Kateřina přeje šťastný let a hladké přistání. Plňte si své sny. Pusu Ka

Ivan řekl(a)...

Bláňo a Petře, ať vás na cestě síla provází a zažijte samé úžasné okamžiky, chvilky, chvíle, celé dny. Přivezte hlavně spoustu obrázků! Ivan.

misa řekl(a)...

přeju hodně štěstí a moře zážitků a hlavně návrat ve zdraví. Michal G

Anonymní řekl(a)...

Ahojte manželata! Všechny zprávy od Vás došly, jsme rádi, že se vše daří. Myslíme na Vás, užívejte pohodu i adrenalin a nenechte si ničím a nikým kazit náladu.A hlavně se nám v pořádku vraťte! Zelenčata

Anonymní řekl(a)...

Dennik doplneny fotografiami bude skutocnou lahodkou, uz sa teda mame na co tesit. Petre, fantasticka svadobna cesta, prajem Ti na nej vsetko naj a stastlivy navrat.
Palo R.